Revolution Slider Error: Slider with alias home not found.
Maybe you mean: 'Inicio'

La Casa de l’Ós Bru a Isil obre de nou les portes

Encara no coneixeu la casa de l’Ós Bru a Isil? Esteu planificant les vostres vacances en parella, amb amics, amb nens?

Si no heu estat a Isil, és un bonic poblet a la capçalera de les Valls d’Àneu. El pont romànic creua el riu Noguera Pallaresa, i l’Esglèsia de la Inmaculada, construïda sobre una illa que divideix el poble, és una construcció barroca de 1771. Però el més emblemàtic és l’esglèsia románica de Sant Joan d’Isil, que data del 1095. Construïda sobre un monestir benedictí, té una volta apuntada que la sitúa al gòtic primitiu, i fóu declarada monument històric nacional.

Al bell mig del poble trobem Casa Sastrès; l’edifici, d’arquitectura tradicional,  data de 1825 i conserva la seva estructura tradicional desprès de la rehabilitació. Compta amb tres plantes hàbils dedicades a l’Òs Bru dels Pirineus: el centre d’interpretació de l’Ós Bru; aquest, únic a Catalunya, es tracta d’un projecte de l’Associació Casa de l’Ós Bru dels Pirineus, formada per l’EMD d’Isil i Alòs i la Fundación Oso Pardo, i compta amb el suport de la Generalitat de Catalunya.

Ós Bru dels Pirineus a Isil
Ós Bru dels Pirineus

L’associació és l’encarregada de gestionar el centre. A més, diferents membres de l’associació participen en plans europeus per la convivència entre l’Ós, les persones i l’entorn, com el PirosLife, i desenvolupen projectes educatius rel.lacionats amb aquest plantígrad.

Entrem a la primavera, temps de despertar-se després de la hivernació, de baixar la Noguera Pallaresa plena d’aigua del desgel… I moment en què a la Casa de l’Ós ja obre tots els caps de setmana. Temps de conèixer l’estimat i temut ós bru.

Horaris: Estarà obert tots els dissabtes (matí i tarda), diumenges (matí). En Setmana Santa, del 8 al 16 d’abril obre tots els dies de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 1900h.  Dilluns 17 obre de 10:00h a 14:00h. Pel pont de maig obre de 10:00h a 14:00h i de 16:00h a 19:00h. El dilluns, de 10:00h a 14:00h.
Recomanem la seva visita!

No us podeu perdre les activitats que han preparat:

  • Sortida amb la llum de la lluna per fer una passejada, observació d’estels i explicació de la lluna i júpiter.
  • Jocs per conèixer els ocells del Parc Natural.
  • Seguiment de rastres i petjades.
  • Juga i aprèn de l’ós bru: activitats per a petits i grans.
  • Per més informació accediu a https://goo.gl/VUwLD3
Contacte:
C/ del Pont, 7. Isil.
+ 34 973 083 044
info@casaosbru.org